Tetoválás Eltávolítás

A tetoválások az utóbbi évek során széles körben elterjedtek, mivel az önkifejezés vagy éppen emlékőrzés eszközeivé váltak. Azonban idővel változhat az ízlésünk, életvitelünk, vagy épp egy korszak végéhez érünk, így gyakran előfordul, hogy idejétmúlttá válik egy tetoválás.
Míg régen a nemkívánt minták eltávolítása igen költséges plasztikai sebészi beavatkozás árán és maradandó hegesedéssel volt csak kivitelezhető, addig mára elérhető a jóval fájdalommentesebb és hatékonyabb lézeres tetoválás eltávolítás.

Az Aesthetica Orvosi Központban a csúcsminőségű Lumenis lézerrel a fekete és kék színű tetoválások eltávolítása, kíméletes és biztonságos körülmények között zajlik. A hamarosan megjelenő csúcstechnológiás ALMA lézerrel pedig már a piros, sárga és zöld színek is eltüntethetők lesznek a bőrből. A minőségi technológiának köszönhetően gépeink a legtöbb bőrtípus esetén hatásosnak bizonyultak és a szemkörnyéken kívül bármelyik testrész kezelésére alkalmasak, akár sminktetoválás eltávolítására is.


Hogyan zajlik a kezelés?

A lézeres tetoválás eltávolítás egy 6 alkalmas halványítási folyamat, ami 6-8 hetente ismétlődő kezelésekből áll, ezek azonban a terület nagyságától függően, nem tartanak tovább 15-20 percnél. A kezelést mindig egy ingyenes konzultáció előzi meg, ahol a Páciens személyre szabott tájékoztatást kap az esztétikai tanácsadóinktól. Ezt követően a tetoválás eltávolítása helyi érzéstelenítéssel kezdődik, amit a tényleges lézeres kezelés követ. A lézerek nagy energiájú fényt bocsájtanak ki, amik a festékszemcsék struktúráját megbontva lehetővé teszik a festékek kiürülését a szervezetből. A lézerek fókuszált energiával működnek így nem károsítják a környező szöveteket. Az eljárást követően pedig hegmentes, esztétikus bőrfelszínre lehet számítani.

Mire figyeljünk a kezelés előtt?

A kezelés előtti néhány hétben érdemes kiemelt figyelmet fordítani a bőr ápolására és felkészítésére. Első sorban a napozás, szolárium és önbarnítók használata kerülendő a beavatkozás előtti 4-6 hétben. Valamint a testápoló vagy vizes alapú krémek rendszeres alkalmazása és az elegendő folyadékmennyiség fogyasztása segít a bőr rugalmasabbá és ellenállóbá tételében.

IMG_7844IMG_7845

Mire figyeljünk a kezelés után?

A lézeres kezelés után is a hidratálás az elsődleges szempont, illetve a magas faktorszámú fényvédő használata.

A kezelés sikeressége és eredményessége függ a bőrtípustól a bevitt festékanyag minőségétől, az egymásra helyezett rétegek számától, sőt még attól is, hogy a tetoválást amatőr vagy profi tetováló készítette. Fontos megjegyezni tehát, hogy egyénenként eltérően reagálhat a bőr a kezelésre. A leggyakoribb reakció bőrpír és duzzanat, illetve viszketés formájában jelentkezik, ezek a tünetek azonban néhány óra elteltével megszűnnek.

Mi sem nagyobb bizonyíték, hogy a rosszul sikerült tetoválásokat nem kell életünk végéig rejtegetve magunkon viselnünk, minthogy jómagam is, mint tetoválóművész az Aesthetica Orvosi Központot választottam egy régi, megunt tetoválásom eltávolításához.

A sikeres kezelést követően, most 25% kedvezménnyel ajándékozlak meg Titeket is, amit a gombra kattintva tudtok elérni!


Érdekel