gyakori kérdések

Fáj a tetoválás?

Igen, a tetoválás alapvetően egy fájdalmas procedúra, ugyanakkor egyénenként eltérő mértékben. Van, akinél erőteljesebb a fájdalomérzet, sok vendégünk kellemetlennek írta le és megint sokan csiklandósnak. K érésre hatékony érzéstelenítő krémmel dolgozunk, mely jelentős mértékben enyhíti a fájdalmat. 

Mit tegyek, hogy kevésbé, vagy egyáltalán ne fájjon a tetoválás?

A legjobb és legegyszerűbb megoldást osztjuk meg veled, ami garantáltan működik!
Jók az érzéstelenítő szerek, a fájdalomcsillapító krémek, de van egy olyan módszer ami olyan jól működik, mint amennyire egyszerű – ha betartod. 🙂

A lényeg: készítsd fel a testedet a tetoválásra! Figyelj oda jobban az étkezésre, pihenésre, a rendszeres folyadék- és vitaminbevitelre. Minél erősebb az immunrendszered és az általános terhelhetőséged – tehát minél fittebb vagy – annál könnyedebben viseled el azt, hogy tűkkel szurkálgatunk..   Már a tetoválás időpontja előtt napokkal, hetekkel elkezdheted a bőröd hidratálását testápoló krémmel, illetve multivitamin szedését, ez nagyban kitolja a tűrőképességed határait. Plusz egy kiadós alvás a tetoválás előtti napon és ezzel mindent megtettél azért, hogy a mintád elkészülése a lehető legkellemesebb élmény legyen.

Ha mégis biztosra mennél, jelezd a tetoválódnak még az időpont egyeztetésekor, hogy érzéstelenítést szeretnél – erre ugyanis fel kell készülni, a krémnek, spraynek is van hatóideje.

Milyen krémet használjak a tetoválás kezelésére?

A legjobb választás szerintünk a kimondottan tetoválás utókezelésére kifejlesztett krémek egyike, ezek közül mi a német TattooMED termékeit javasoljuk. Ezek a termékek tetoválók és gyógyszergyártók közös fejlesztései, kiváló minőségű és megfelelő mennyiségű hatóanyag-tartalommal, biztosítva így a bőr gyors gyógyulását, regenerálódását.

Használható még a Bepanthen krém (esetleg kenőcs) is, a Plus-t viszont kerüljük, a fertőtlenítő tartalma miatt (a klór fakítja a tinta színét) ez tetoválás kezelésére kevésbé ajánlott. 

Kerülendők: Neogranormon krém, Körömvirág krém, Aloe Vera és hasonló, egyéb készítmények.